Onderhoud laminaat

Hoe zorg ik ervoor dat mijn laminaat mooi blijft?

Wij adviseren altijd om viltjes onder meubilair te plakken. Zo wordt voorkomen dat er krassen van zware meubels op je laminaat vloer komen. Verder is het verstandig om een droogloopmat bij de voordeur te plaatsen van minimaal 1.5 meter zodat vuil in de mat blijft zitten en niet meegelopen wordt op de vloer. Lees verder bij: ‘hoe onderhoudt ik mijn laminaat vloer?’.

Hoe onderhoudt ik mijn laminaat vloer?

Zorg in ieder geval altijd voor een goede schoonloopzonde bij de buitendeuren. Ideaal is een lengte van 1,5m. Hierdoor komt het meeste vocht, vuil en zand niet op je vloer. Plaats beschermvilt onder al je meubelen en til zware meubelen altijd op in plaats van ze te verschuiven.

 

  1. Losliggend vuil haal je eenvoudig weg met een stofzuiger met borstelmond of stofwisser.
  2. Gebruik voor vochtig onderhoud lauw water met onze vloerenreiniger. Wring goed uit, zorg dat de vloer niet te nat wordt en neem overtollig vocht direct op.
  3. Heeft je vloer een V-groef? Let er dan op dat er geen water in de groeven achterblijft, vuil kan zich ophopen in de groef.
  4. Verwijder zichtbare vlekken of vuil direct van je vloer. Laat ook geknoeide etensresten niet liggen. Deze kunnen, vooral als de zon erop schijnt, in je vloer trekken.

 

Tips:

  • Gebruik alleen onderhoudsmiddelen die speciaal voor laminaatvloeren zijn gemaakt. Het gebruik van polish, was, oppervlakte herstellers, zachte zeep, schuurpoeder, vloeibaar schuurmiddel e.d. raden we ten zeerste af. Deze middelen kunnen de toplaag beschadigen of leggen er een filmlaag overheen die voor glansverschillen zorgen.
  • Een goede luchtvochtigheid is goed voor je gezondheid maar ook voor je vloer. Met een te lage luchtvochtigheid kan je vloer gaan krimpen en kunnen er kieren ontstaan. Zorg dat de relatieve luchtvochtigheid tussen de 40% en 60%. Gebruik een ontvochtiger of bevochtiger om de juiste luchtvochtigheid te krijgen.