Praktische informatie sanitair / badkamers

Maken jullie de badkamers zelf?

Tegelstudio maakt complete badkamers. Ook verzorgen wij het loodgieterswerk en elektra.

Hoe gaat het kopen van een complete badkamer bij Tegelstudio in zijn werk?

Je komt gezellig bij ons langs in de showroom. Ons personeel laat jou rustig even rondkijken wat er allemaal is onder het genot van een bakje koffie of thee. Even later komen wij vragen of het allemaal wil lukken en of er vragen zijn. Vaak heb jij ondertussen een idee opgedaan van wat je ongeveer leuk zal vinden. Onze medewerkers nemen jouw vervolgens mee door de showroom om te laten zien welke opties er nog meer mogelijk zijn. Vragen worden beantwoord. Er wordt doorgenomen hoe jij jouw droombadkamer voor je ziet. Omdat elke badkamer weer totaal verschillende is, en prijzen geheel afhankelijk zijn van hoe de indeling is of moet worden, kunnen wij niet direct een offerte uitbrengen. Wij zoeken altijd samen met de klant het gewenste sanitair en tegels uit, en daarna sturen wij vrijblijvend iemand langs om bij jouw thuis te bespreken hoe de badkamer moet worden. Op basis van deze informatie kunnen wij een geheel passende offerte maken.

Het veranderen van een badkamer is best een hele verbouwing. Vaak moet er hier en daar nog wel wat worden bijgeschaafd aan de offerte. Dit maakt dat er vaak meerdere bezoeken aan onze showroom bij komen kijken.

Kan ik de indeling van mijn badkamer veranderen?

Indien je graag de indeling van de badkamer wilt veranderen, dan is dat mogelijk. Wij sturen altijd iemand langs die komt beoordelen om te zien wat er mogelijk is.

Hoelang duurt een verbouwing van een badkamer ongeveer?

Indien een badkamer geheel gesloopt moet worden en vervolgens weer opgebouwd, duurt een verbouwing ongeveer een week of 3. Wanneer alle aansluitingen op de plek blijven, dan zal het sneller gaan.

Kan er over mijn bestaande badkamertegels heen worden getegeld?

Ja, dat kan zeker. Wel is het belangrijk om te kijken naar hoe de ondergrond is. De tegels moeten goed dicht zitten en er mag geen vochtprobleem zijn. Ook moet de ondergrond echt vlak zijn. Wanneer er over een bestaande vloer/wand heen wordt getegeld, dan komt er ongeveer 1,5 cm bij op.

Maken jullie 3d tekeningen?

Nee, wij maken helaas geen 3d tekeningen. Wel tekenen wij (indien gewenst) een bovenaanzicht op schaal.

Is zwart sanitair net zo slijtvast als chroom sanitair?

Nee. Het is belangrijk te weten dat het zwarte op het sanitair een laagje is. Het is erg belangrijk hier zorgvuldig mee om te gaan. Gebruik absoluut geen schoonmaakmiddelen op het zwarte sanitair. Goed drooghouden van de kranen is voldoende om kalkvorming te voorkomen. Schoonmaakmiddel tast het zwarte laagje aan en zorgt voor kale vlekken en slijtage. Heb jij een zwarte douche set? Let erop dat je de handdouche niet te vaak naar boven en beneden doet. Dit zal ervoor zorgen dat de zwarte laag eraf slijt. Wij geven géén garantie op het loslaten van het zwarte laagje.

Hoe zorg ik ervoor dat er geen kalk op mijn douchescherm en/of kranen ontstaat?

Water wat te lang op en douchescherm zit of op een kraan blijft liggen zorgt voor kalk. De truc is om het direct na het douchen goed droog te maken. Zo voorkom je dat water als kalk opdroogt.