Praktische informatie PVC en laminaat

Ik heb nu een tegelvloer liggen, maar ik wil hier graag een PVC vloer overheen leggen, kan dit?

Ja, dit kan. Het is wel belangrijk dat er goed wordt geëgaliseerd. Anders zijn de voegen van de tegelvloer zichtbaar door de PVC vloer.

Leggen/egaliseren jullie ook PVC vloeren?

Tegelstudio verzorgt het egaliseren van de vloer en vervolgens het leggen ervan.

Is het belangrijk dat PVC acclimatiseert voordat het wordt gelegd? En zo ja, hoelang?

Ja, het is belangrijk dat PVC op de temperatuur komt van de ruimte waarin het wordt gelegd. De pakken kunnen ongeveer 48 uur van tevoren in de ruimte worden gelegd.

Hoeveel snijverlies moet ik rekenen voor een PVC vloer?

Wij rekenen met 10% snijverlies. Indien er sprake is van een visgraat patroon houden wij 20% snijverlies aan.

Waaraan moet mijn ondervloer voldoen alvorens het leggen van een pvc vloer?

Een ondervloer dient altijd vlak te zijn. Voor een verlijmde PVC vloer wordt er voor het leggen van de vloer altijd geëgaliseerd (2,5-5mm). Voor een click PVC geldt dat een ondervloer vlak dient te zijn. Daaroverheen komt altijd een PVC ondervloer waarna de click PVC gelegd zal worden.

Is een PVC vloer geschikt in combinatie met vloerverwarming?

Een PVC vloer is geschikt in combinatie met vloerverwarming. Een verlijmde PVC vloer wordt op de ondervloer verlijm en laat de warme uitstekend door naar de ruimte erboven.

Een click PVC vloer bestaat uit meerdere lagen. Elke laag houdt de warmte wat tegen. Een click PVC vloer is dus minder geschikt in combinatie met vloerverwarming.

Kan ik een PVC vloer over een bestaande tegelvloer leggen?

Dit kan, echter dienen er wel de juiste voorbereidingen te worden getroffen. Indien de tegelvloer heel vlak is, kan er met een goede ondervloer een clik PVC overheen worden gelegd. Wil je toch liever een verlijmde PVC vloer? Dan dient er eerst minimaal 5 mm te worden geëgaliseerd. Anders zijn de voegen van de tegels zichtbaar door het PVC heen en dat zou zonde zijn.

Hoe worden de randen van mijn PVC vloer afgewerkt?

De randen worden afgewerkt met een plint. Voor een click PVC worden meestal plakplinten gebruikt. Voor een verlijmde PVC vloer worden meestal MDF plinten als afwerking gebruikt. Tegelstudio heeft plinten in verschillende afmetingen en kleuren.

Na hoeveel tijd mag ik over mijn gelegde pvc vloer heenlopen?

Na het leggen van een verlijmde pvc vloer kan je er binnen een uur of 4 overheen lopen. Er is dan uiteraard wel voorzichtigheid geboden. Het is wel belangrijk om bijvoorbeeld zware meubels pas een dag later te plaatsen zodat de lijm echt goed uit kan harden.

Kan PVC worden gebruikt in natte / vochtige ruimtes zoals badkamers en toilet?

Onze PVC vloeren kunnen tegen water. Echter is het belangrijk dat ze niet te lang in contact komen met water. Wordt er wat geknoeid? Dan is het zaak om het zo snel mogelijk van de vloer te verwijderen. Het is niet de bedoeling dat er water op de vloer blijft staan! Het gebruik van PVC in badkamers raden wij daarom niet aan.

Legt Tegelstudio laminaat vloeren?

Ja, wij plaatsten ook laminaat vloeren.

Waar dient de ondervloer aan te voldoen alvorens het leggen van een laminaatvloer?

Het is belangrijk dat de ondervloer vlak is en geen onregelmatigheden bevat.

Kan ik laminaat gebruiken in vochtige ruimtes?

Ons laminaat is vochtwerend. Echter kan het laminaat er niet tegen wanneer er vocht op de vloer blijft liggen. Wordt er water/vocht op de vloer geknoeid? Dan is het zaak dat het zo snel mogelijk van de vloer wordt verwijderd.