Praktische informatie tegels

Zijn tegels geschikt voor vloerverwarming?

Tegels zijn uitermate geschikt voor vloerverwarming. Tegels geleiden de warmte van een vloerverwarming uitstekend naar de ruimte daarboven.

Ik heb al een tegelvloer liggen, kan hier overheen getegeld worden?

Indien de vloer goed vastligt en helemaal gelijk is, dan is het geen probleem om er een nieuwe tegelvloer overheen te leggen.

Ik heb nu een tegelvloer liggen, maar ik wil hier graag een PVC vloer overheen leggen, kan dit?

Ja, dit kan. Het is wel belangrijk dat er goed wordt geëgaliseerd. Anders zijn de voegen van de tegelvloer zichtbaar door de PVC vloer.

Hoeveel snijverlies moet ik rekenen?

Gemiddeld wordt er gerekend met 10% snijverlies. Indien het gaat om een visgraat vloer is het belangrijk om 20% snijverlies aan te houden.

Gaan tegels snel kapot?

Een losse tegel is kwetsbaar. Echter wanneer de tegels verlijmd op de vloer liggen, kan er weinig meer mee gebeuren. Een tegel gaat niet snel kapot. Indien er iets heel zwaars op de punt van een tegel valt, kan het gebeuren dat een tegel breekt. Wij adviseren daarom altijd een paar tegels over te houden. Wij kunnen de tegel indien nodig vervangen. Aangezien een nieuwe productie tegels een andere tint en een ander caliber heeft, zal een nieuwe tegel hoogstwaarschijnlijk niet passen.    

‘Ben jij op zoek naar praktische informatie over tegels, pvc, sanitair of vloerverwarming? Lees het op deze pagina. Staat jou antwoord er niet tussen? Neem dan contact met ons op.’

Bea van de Veen, Tegelspecialist