Nieuws en blogs

Je bent op zoek naar een badkamer in een bepaalde stijl. Maar wat is er precies mogelijk en wat geeft de badkamerstijl zijn karakteristieke elementen? Laat je inspireren en lees hieronder verder over de meest voorkomende badkamerstijlen.

Landelijke badkamers

Hou jij van warmte en gezelligheid? Dan is een landelijke badkamer mogelijk een goede badkamerstijl voor jou. Door het gebruik van warme kleuren en natuurlijke materialen ontstaat een warme sfeer waardoor je helemaal tot rust komt.

Een badmeubel neemt met zijn vaak grote formaat een ruime plek in de badkamer in. Hierdoor heeft een badmeubel vaak een grote invloed op de stijl van de badkamer. Een houten badmeubel met losse waskommen komen in deze stijl helemaal tot hun recht. Door het gebruik van nostalgische kranen wordt er een landelijke badkamer gecreëerd met een klassieke sfeer.

Hou je toch meer van een landelijke badkamer met wat strakkere elementen? Ga dan voor een grote strakke zwarte of hardstenen wasbak met strakke RVS kranen. Het gebruik van een donkere hardstenen bak haalt de natuurlijke elementen helemaal naar voren en geeft een mooie warme uitstraling in combinatie met hout. Door het gebruik van strakke RVS kranen wordt een mooie landelijke moderne badkamer gecreëerd.

Ook voor het kleurgebruik in een landelijke badkamer is het aan te raden om mooie warme kleuren te gebruiken: pasteltinten, lichtgrijs, warm-grijs of taupe. Wanneer er voor een te koele kleur wordt gekozen, kan dit de badkamer een wat kille en steriele look geven. Hierdoor komt de warme uitstraling van een landelijke badkamer niet naar voren.

Wat betreft de badkameraccessoires is het in een landelijke badkamer prachtig om de natuurlijke materialen  terug te halen. Bijvoorbeeld: een houten spiegel, een spiegelkast met rondom houtlook bekleding, of houten badkamerkastjes en plankjes.

Naast het badmeubel, de kleuren en accessoires zijn natuurlijk ook de tegels bepalend voor de stijl van de ruimte. Ook voor de tegels is het weer belangrijk om ‘natuurlijk ogende’ tegels te kiezen. Te denken valt aan betonlook tegels in lichtgrijs, houtlook tegels (keramisch parket), natuursteenlook tegels of tegels in pasteltinten. Vaak wordt er gekozen voor een wat kleiner formaat tegels, zodat de muren er niet te strak uit komen te zien.

Moderne betonlook badkamers

Een betonlook badkamer is erg populair en blijft populariteit winnen. Dit type badkamer past uitstekend bij een modern interieur. Kenmerkend zijn de grijze kleuren op de wanden en vloer. De grijze betonkleur kan prachtig worden gecombineerd met wit en/of zwarte elementen zoals badkamermeubilair. Het gebruik van wit of zwart bij de betonlook geeft een mooi contrast en unieke uitstraling. Met grijs als natuurlijke kleur, heeft een betonlook badkamer een tijdloos karakter.

Betonlook tegels zijn razend populair. Door de kleur en ruwe print op de tegel zien de tegels eruit als echt beton met een stoere en robuuste uitstraling. Door te kiezen voor een groot formaat wordt er ruimtelijkheid gecreëerd waardoor de badkamer groter lijkt.  Met een groot formaat zijn er minder voegen. Hierdoor wordt de ‘betonnen muur’ extra goed benadrukt. Betonlook tegels zijn verkrijgbaar in verschillende tinten grijs, van koud grijs tot warm grijs.

De betonlook tegels zijn prachtig om te combineren met wit en zwart. Denk aan een wit toilet en witte wastafel, gecombineerd met chromen kranen. Wil je een wat stoerdere uitstraling? Combineer het dan met mat zwart sanitair. Hou jij alles liever in 1 kleur? Dat kan ook. Er zijn mooie badmeubelen te verkrijgen met een betonlook uitstraling. Voor wat meer diepte in de badkamer adviseren wij het meubel iets lichter of donkerder te houden dan de tegels zodat er contrast is.

Tot slot wordt een betonlook badkamer vaak gecombineerd met hout. Denk aan een badmeubel met houtlook. Dit geeft de badkamer een stoere en robuuste uitstraling. De combinatie van hout en beton wordt steeds vaker gemaakt. Hout en beton gecombineerd zorgen voor een warme, zachte en sfeervolle uitstraling. Op deze manier wordt een betonlook badkamer niet te kil.

Leuke details in een betonlook badkamer zijn groene plantjes. Groen is een prachtige kleur bij het grijs.

Moderne badkamers

Een moderne badkamer kenmerkt zich door een minimalistisch en strak karakter. Er worden neutrale kleuren, glas en strakke lijnen gebruikt om een ruimtelijk gevoel te creëren. Een moderne badkamer is erg tijdloos en wordt vaak gecombineerd met wit, tijdloos sanitair.

Een moderne badkamer heeft een minimalistisch design. Vaak wordt er daarom ook gekozen voor een mooi eenvoudig badmeubel. Vaak wordt er gekozen voor meubilair zonder grepen of knoppen, zodat de uitstraling van de badkamer zo strak mogelijk blijft.  Een hoogglans wit badmeubel met chroom vierkant sanitair komt het meest voor in een moderne badkamer.

In een moderne badkamer wordt gekozen voor gerectificeerde tegels (dit zijn tegels met een strakke rand). Zowel de wanden als de vloer worden vaak rustig gehouden. De meest voorkomende kleuren in een moderne badkamer zijn lichte wanden en een donkere vloer; wit, crème, grijs en antraciet kunnen niet ontbreken. Vind jij het toch leuk om een wat speels karakter aan de badkamer te geven? Kies er dan voor om een decoratieve tegel als eyecatcher te gebruiken. Laat bijvoorbeeld één wand, of de vloer, verwerken met een decortegel. Zo springt het er echt uit. Vind jij een decortegel toch te druk? Dan is een mozaïek of strook, passend bij de kleuren van de badkamer, een prachtig alternatief.

Een moderne badkamer kenmerkt zich, zoals hierboven genoemd, door strakke lijnen: een ruime inloopdouche met rechte glazen douchewand, een ruim rechthoekig bad en strak bad meubilair zijn uitgangspunt. Wil jij liever geen glazen douchewand? Dan is een muur als afscheiding voor de douche ook een prima optie.

Tot slot wordt een moderne badkamer vaak afgemaakt met moderne badkameraccessoires; mooie rechthoekig handdoekarmen, een designradiator en strakke kranen in chroom of een van de nieuwste sanitairkleuren.

Design badkamer

Ga jij liever voor een originele badkamer die niemand anders heeft? Ga dan voor een design badkamer. Een design badkamer is origineel en heeft een bijzondere uitstraling. Een designbadkamer kenmerkt zich door strakke afwerking en luxe materialen. Vaak wordt een designbadkamer daarnaast afgewerkt met een bijzondere eyecatcher. Hierbij valt te denken aan een totaal andere tegel in een opvallende kleur. Zo kan er bijvoorbeeld een gouden tegel in visgraat op de wand worden verwerkt, maar er kan ook gebruik worden gemaakt van een handvorm tegeltje met oude uitstraling.

Het gebruik van bijzondere en luxe producten maken jouw designbadkamer helemaal af. Te denken valt aan een luxe bad, inbouwkranen, een design badmeubel met prachtige waskommen, een strakke designradiator, een bouwkundige nis voor je shampoo en een bankje om te kunnen zitten in de douche.

Ga jij in plaats van inbouwkranen toch liever voor opbouwkranen? Ga dan voor luxe, gekleurde kranen. Een soms gewaagde keuze, maar ze springen ze er echt uit en worden daarmee een echte blikvanger.

Het uitzoeken van de juiste tegel in jouw designbadkamer is erg belangrijk. Je tegels geven de grootste uitstraling aan de badkamer. In een designbadkamer komen speciale tegels goed tot hun recht: slabs (grote tegelplaten tot aan het plafond) in betonlook of marmer of tegels met een mooie print in marmer of hardsteen. Door een wand te bekleden met een tegel in een speciale kleur of vorm, maak jij je designbadkamer helemaal af! Denk hierbij aan een wand met visgraat, hexagon of bijvoorbeeld een dubbele visgraat.

Een nieuwe badkamer van Tegelstudio

Op het gebied van badkamers, sanitair en tegels is ontzettend veel te vinden. Daarom is het verstandig om eerst wat ideeën op te doen. Pinterest geeft vaak al een heel goed beeld van wat je leuk vind en wat minder. Hierdoor krijg jij een goed beeld van je wensen en voorkeuren. Let wel: niet alles wat op Pinterest te vinden is, is te koop op de Nederlandse markt. Wel kunnen onze specialisten proberen hier zo dicht mogelijk naartoe te komen.

Het is moeilijk om je een badkamer voor te stellen. Daarom raden wij aan om eens op je gemak langs te komen in onze showroom. Met vele inspiratieboxen ervaar jij al even hoe je nieuwe badkamer aan zal voelen. Onze adviseurs hebben alle kennis in huis en helpen jou graag van A tot Z. Zij kunnen jouw nieuwe badkamer aanpassen op jouw persoonlijke wensen en budget.