Nieuws en blogs

Creëer met een echte blikvanger een ruimte met een eigen karakter

Tegels in gangbare kleuren en patronen zijn een goede basis voor het creëren van een mooie badkamer, toilet, vloer of keuken. Voor elke stijl en interieur is er wel wat moois te vinden. Maar wij als echte tegelliefhebbers houden er wel van om een gangbare tegel te combineren met een bijzondere tegel vol kleur of in een aparte vorm. Door gebruik te maken van een echte blikvanger geef jij de ruimte een geheel eigen karakter.

 

 

Aparte vormen tegels

Langwerpig, hexagon, vierkant of tegels in een langwerpige zeshoek. Vele vormen zijn mogelijk op tegelgebied. Vaak zijn kleine tegels in aparte vormen wat druk om te zien. Er wordt daarom vaak gekozen om één van de wanden met de ‘drukke’ tegel te betegelen en de rest mooi rustig te houden. Zo komt de tegel met aparte vorm volledig tot zijn recht zonder dat het te druk wordt! Je creëert zo een echte eyecatcher!

Naast de losse tegels in verschillende vormen heb je ook nog mozaïekjes in vele kleuren en vormen. Ook hier zijn prachtige speciale wanden mee te creëren. De tegeltjes zijn vaak klein en zitten verlijmd op een matje. Hierdoor zijn ze gemakkelijk aan te brengen.

 

 

Decortegels

Een decortegel is een tegel met een patroon erin. Ze zijn in kleine, maar ook in grotere afmetingen te verkrijgen. Met een enkele tegel zie je niet direct het patroon, maar leg je meerdere tegels uit, dan zul je zien dat er prachtige patronen ontstaan, zoals hieronder op de foto’s is te zien bij een van onze klanten. De decortegels voorzien de ruimte van karakter. De tegels worden vaak toegepast in jaren ’30 woningen omdat het een oude uitstraling geeft. Naast decortegels welke een patroon vormen, zijn er ook tegels te verkrijgen met losse decors. Elk tegeltje heeft dan een andere tekening wat een leuk effect geeft.

 

 

Handgemaakte tegels

Het woord zegt het al: handgemaakte tegeltjes zijn handgemaakt. De tegels worden ook wel ‘Zellige’ genoemd. Dit is het Arabische woord voor ‘gebakken tegel’. Het productie proces is 600 jaar oud en het ambacht is tot nu toe nog nauwelijks veranderd. De bekendste karakteristieken van de Zelliges zijn de prachtige kleurnuances en het hand gekapte karakter. Elke tegel is uniek omdat elke tegel afzonderlijk wordt hand gekapt en hand geglazuurd. Zelliges worden in het gehele Midden Oosten gebruikt, in paleizen, herenhuizen, chique hotels en hippe restaurant. En vandaag de dag krijgen ze ook steeds meer hun intrede in de bekende woonstijlen.

 

 

Keukentegels

Naast alle bovengenoemde tegels bestaan er duizenden soorten keukentegeltjes. Ook deze variëren in afmetingen, kleuren, vormen en decors. Van zeer strak tot oud gemaakt, niks is te gek! Voor ieder interieur is er wel een bijpassende tegel te vinden. De tegels zijn niet alleen mooi te verwerken in de keuken, maar ze zijn ook geweldig leuk te verwerken in badkamers of in bijvoorbeeld een hal!

 

 

Kom naar onze showroom in Nijkerk!

Als klant kan je al heel veel inspiratie opdoen op internet. Dat is erg fijn maar de ervaring leert dat je een tegel (helemaal een bijzondere tegel) in het echt zou moeten bekijken. Kleurnuances, decors, vormen etc. zijn bijna niet goed op een foto te krijgen. In het echt valt een tegel altijd anders uit. Daarom moet je tegels in het echt zien. Kom daarom eens vrijblijvend naar onze mooie showroom in Nijkerk, waar we een uitgebreid assortiment hebben aan speciale tegeltjes. Onze tegelspecialiste helpen jou graag op weg! Tot snel.