Nieuws en blogs

Wat zijn de voordelen van keramische tegels in de woonkamer?

Keramische tegels hebben ten opzichte van andere soorten vloeren vele voordelen. Keramische tegels zijn namelijk krasvrij en onderhoudsvrij. Vlekken kunnen niet in een tegel trekken en daardoor is het oppervlak eenvoudig schoon te maken. Een keramische vloer hoeft nergens mee behandeld of onderhouden te worden. Even stofzuigen en dweilen is voldoende voor een mooie schone vloer.

Daarnaast is een keramische tegelvloer een voordeel voor een huishouden met kinderen: een keramische tegelvloer gaat namelijk niet snel kapot. Valt er wat? Dan is dit meestal geen probleem. Ook zijn de tegels bestand tegen de krassen van speelgoed en nagels van huisdieren.

Voor mensen met allergieën is een keramische tegelvloer erg prettig. Een keramische tegelvloer is zeer makkelijk schoon te houden, waardoor de stoffen waar allergische reacties op komen, gemakkelijk te verwijderen zijn.

Tegels zijn groen en duurzaam. Ze worden geproduceerd van natuurlijke grondstoffen, gaan tientallen jaren mee én kunnen worden gerecycled. Ook kunnen tegels niet verkleuren door blootstelling aan zonlicht, in tegenstelling tot diverse vloeren waarbij dit wel gebeurt.

Naast bovengenoemde voordelen heeft een keramische tegelvloer ook nog als voordeel dat de vloer uitermate geschikt is in combinatie met vloerverwarming. Keramische tegels absorberen de warmte zeer goed en houden de warmte zelfs even vast na het lager zetten van de vloerverwarming. In tegenstelling tot radiatoren verbruikt een vloerverwarming veel minder energie waardoor het een geschikte milieubewuste keuze is.


Verschillende soorten keramische tegels

Keramische tegels zijn er in vele verschillende soorten en formaten te verkrijgen. Van betonlook, tot marmer, van klein naar groot. De keuze van de tegel is bepalend voor de sfeer van de ruimte waar de vloer komt. Alle soorten keramische tegels zijn uitermate geschikt in combinatie met vloerverwarming. Hieronder noemen wij de meest voorkomende.

Betonlook

Betonlook tegels zijn meestal te verkrijgen in beige, grijs of antraciet. De betonlook tegel kenmerkt zich door rust, weinig structuur en subtiele details. De tegels geven een strak, minimalistisch en moderne sfeer aan een woning. Door het discrete uiterlijk van de tegel domineert de vloer niet de ruimte. Tevens is een betonlook tegel hierdoor passend bij verschillende woonstijlen.

Houtlook

Voor wie zoekt naar de warme uitstraling van een houten vloer, maar toch met de praktische voordelen van een tegelvloer, is het keramisch parket (ofwel houtlook) een mooie uitkomst. De houtlook tegel is bijna niet te onderscheiden van een echte houten vloer, maar is keramisch. Het voordeel daarvan is dat de vloer niet het onderhoud nodig heeft als van een houten vloer.

Een houtlook tegel creëert een natuurlijke, warme en gezellige sfeer.  In de print van de tegel zijn nerven en houtnoesten te zien waardoor de houtlook tegel een meer uitgesproken karakter heeft dan de betonlook tegel.

In de houtlook tegels zijn tal van verschillende opties mogelijk; van drukke vloeren met heel veel houtnoesten, vlekken, zaagsneden etc., tot heel rustige egale vloeren met weinig kleurnuances. Ook is er veel keus in verschillende kleuren en formaten. De houtlook tegels is tevens geschikt om in een visgraat patroon te leggen, wat de ruimte weer een wat luxere uitstraling geeft. Zo is er op het gebied van houtlook tegels voor ieder wat wils.

Hardsteen

Een klassieker in het assortiment van de keramische tegels is de tegel met de hardsteen imitatie. De hardsteen kenmerkt zich door vlekjes, fossielen en aders. De keramische hardsteen heeft door zijn kenmerken een heel mooi en natuurlijk uiterlijk. Dit maakt het dan ook een prachtige tegel voor in een woonkamer. De hardsteen tegels zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en daardoor ook passend in verschillende interieurstijlen.

Grootformaat tegels

Grootformaat tegels winnen steeds meer terrein, en dat is niet zonder reden. Het grote formaat geeft een moderne, strakke en ruimtelijke uitstraling aan bijvoorbeeld een woonkamer. Daarnaast is er bijna geen sprake van voegen. Tegenwoordig zijn er zelfs ‘slabs’. Dit zijn tegelplaten met soms wel een afmeting van 1.20×2.70. Enorm! De tegels zijn onderhoudsvrij en zeer gemakkelijk schoon te houden.  Eigenlijk alleen maar voordelen dus. In onze showroom is een ruim assortiment aan grootformaat tegels te vinden.

Hieronder een aantal voorbeelden van mooie verschillende tegelvloeren in woonkamers.

Een keramische tegelvloer van Tegelstudio
Wij hebben een ruime showroom met een uitgebreid assortiment in alle mogelijke stijlen. Onze experts staan voor jou klaar om je vakkundig te begeleiden naar jouw droomvloer. Kom jij ook wat inspiratie opdoen? Bekijk hier onze contactgegevens.