Nieuws en blogs
Deze maand staat bij Tegelstudio in het teken van keukentegels. We lichten de trends op het gebied van keukentegels uit en laten voorbeelden zien van creatieve manieren van tegelen voor een speciaal effect.

Langwerpige tegels in klein en groter formaat

De meest verkochte keukentegeltjes zijn, naast de handvorm tegels, langwerpige keukentegeltjes. De reden daarvoor is dat je ontzettend veel met deze tegeltjes kunt op het gebied van tegelen. Daar zullen we later op in gaan. Langwerpige tegeltjes zijn er in verschillende uitvoeringen: strak, landelijk en brocant. Daarnaast is een langwerpige keukentegel in bijna alle kleuren te verkrijgen. Door zijn veelzijdigheid is er voor een ieder wel een tegel te vinden passend bij het interieur. Door zijn lengte kan het de ruimte optisch wat breder of langer doen lijken.

Verschillende manieren van tegelen

Het leuke aan langwerpige keukentegels is dat je er heel creatief mee te werk kunt gaan. De tegels zijn namelijk op vele manieren te verwerken. Wildverband is het meest gangbaar. Een bijkomend voordeel van wildverband is dat je hiermee het minst snijverlies hebt. De snijstukken kunnen namelijk worden gebruikt. Daarnaast wordt er veel halfsteens getegeld.

De hiervoor genoemde manieren van tegelen zijn de meest voorkomende. Maar tegenwoordig worden tegels op steeds meer creatieve manieren verwerkt om zo een echte blikvanger te creëren, die niet iedereen heeft.

  • Horizontaal boven elkaar
  • Verticaal boven elkaar
  • Verticaal boven elkaar / halfsteens
  • Diagonaal verband
  • Visgraatverband
  • Blokverband
  • Elleboogverband
  • Diagonaal verband

Handvorm tegels

Wil jij je woning een klassieke of landelijke uitstraling geven? Of wil jij unieke elementen toevoegen aan je interieur? Ga dan voor handgevormde (wand)tegels. Een handvorm tegel wordt met de hand gemaakt. Hierdoor zijn de randen van de tegel niet strak, maar licht golvend wat iedere tegel uniek maakt. Zo creëer jij dus een unieke wand. De tegels kunnen worden gebruikt als leuke achterwand in de keuken, in de badkamer, in het toilet, als achterwand achter een kachel of een zuil in de woonkamer.

Handgevormde tegels zijn er zowel in het vierkant als rechthoekige vorm. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in verschillende kleurtinten. Ook is het natuurlijk mogelijk om een combinatie van kleurtinten te maken. Dit zorgt voor een bijzondere authentieke look. Handvorm tegels zijn er met een matte of geglazuurde afwerking.

Visgraat

De achterwand van de keuken betegelen in visgraat motief is hot en trendy! Het visgraat motief is terug van weggeweest en dat is niet voor niets. Visgraat straalt luxe uit en is eigenlijk passend in ieder interieur:  van brocante, tot sober, tot een modern en industrieel interieur. Door te spelen met de kleur van de voeg kan er voor worden gekozen een wand rustig of juist opvallend te maken. Houd je de kleur van de voeg in de kleur van de tegel? Dat zorgt voor een rustige uitstraling. De visgraat zie je wel maar springt er niet te opvallend uit. Kies jij voor een donkere voeg bij een lichte tegel? Dan wordt de visgraat extra benadrukt wat zorgt voor een echte blikvanger.

Hexagon

Waar Nederlanders vaak kiezen voor ‘veilig’, durven  we steeds meer. Zo ook door te kiezen voor een hexagon tegel op de achterwand van de keuken. De hexagon (zeshoek) is te verkrijgen in klein formaat, groot formaat en van strak tot landelijk. Daarnaast zijn ze er in vele kleuren, van fel tot pastelkleurtjes. Oftewel; ook de hexagon tegel is aan te passen aan ieder interieur.

Daarnaast wordt er tegenwoordig meer gespeeld met hexagon tegels; kleuren worden door elkaar gemixt, of er wordt gekozen voor een speels motief. Durf jij het aan?

Decortegel

Ben jij opzoek naar een authentieke, landelijke tegel? Verdiep je dan eens in decortegels. Dit zijn tegels met een print erop. Decortegels zijn veelal te verkrijgen in mix vorm; er zitten dan verschillende motieven in een doos tegels. Daarnaast zijn er ook decortegels te verkrijgen in hetzelfde motief. Door te kiezen voor 1 motief houd je een wand vaak rustiger, kies je voor een mix, dan valt de wand écht op! Vaak worden de overige tegels rustig/strak gehouden, om zo de wand met decortegels er echt uit te laten springen.

Bricks

De trend die op het moment een enorme opmars maakt, zijn de bricks, oftewel baksteenlook tegeltjes. De verouderde look maakt de baksteen look tegeltjes erg trendy. Bricks geven een warme en stoere uitstraling aan jouw interieur. Doordat ze er vaak geleefd uitzien, brengen ze veel sfeer met zich mee. Met een baksteenlook tegel creëer jij in een mum van tijd een robuuste wand of vloer. Niet alleen leuk als wand in de keuken, maar zeker ook als wandbekleding in bijvoorbeeld de woonkamer als echter sfeermaker.

Meer weten?

De mogelijkheden voor een leuke achterwand in de keuken zijn eindelijk. Het kiezen van de juiste tegels is best lastig en daarom helpen wij jou graag zoeken naar de juiste tegel passend bij jouw interieur. Kom eens langs in de showroom en bekijk ons uitgebreide assortiment keukentegels.