Nieuws en blogs

Wil jij je keuken een make-over geven? Het gebruik van keukentegeltjes is dé manier om je keuken direct een totaal andere uitstraling te geven. Glanzende keukentegeltjes geven je keuken direct een luxe touch, en een leuke kleur tegels geeft jouw interieur een kleurexplosie. Ook met natuurlijke kleuren kun je al echt een statement maken. Het voordeel van deze keukentegeltjes is dat ze ook goed te gebruiken zijn in de badkamer als echte eyecatcher. Meer weten? Pak een lekker bakje koffie en lees hieronder over alle voordelen van het gebruik van keukentegels.


De voordelen van tegels als achterwand in de keuken

Er zijn verschillende mogelijkheden om een keukenwand van een spatrand te voorzien: afwasbare lak, het aanrechtblad een stukje overlopend op de achterwand, een glasplaat of…. Tegels!

Keramische tegels zijn ideaal om te gebruiken als spatwand boven het aanrechtblad. Er kan niks in de tegels trekken. Dit maakt dat tegels gemakkelijk schoon te maken zijn. Even een doekje erover en de tegels zijn weer schoon. Ideaal dus als achterwand in de keuken!


De trends op het gebied van keukentegels

Keukentegels zijn er veel, heel veel! Het meest trendy zijn op dit moment de vierkantje handgemaakte tegels. Deze tegels hebben ongelijke randen waardoor ze een wat oude ‘look’ geven. Daarbij hebben sommige tegels onderling veel kleurnuances wat dit effect extra versterkt. Het geeft een heel knusse en landelijke sfeer aan de woning. Ook bij een strakke interieurstijl geeft dit juist een heel leuk en speels effect.

Daarnaast zijn rechthoekige keukentegeltjes erg trendy. De tegels hebben ongelijke randen. De tegels kunnen worden verwerkt in verschillende patronen. De meest bekende is wildverband (verspringend). Daarnaast kunnen ze prachtig worden verwerkt in een visgraat patroon, een dubbele visgraat of verticaal boven elkaar. Met dezelfde tegel kunnen er dus veel verschillende effecten worden gecreëerd.

Sinds dit jaar maken de rechthoekige keukentegeltjes met een ambachtelijke uitstraling hun opmars. Deze tegeltjes geven een ruimte met hun glanzende, onregelmatige oppervlak een retro uitstraling. Zo haal jij de jaren ’50 weer terug in huis. De tegels hebben veel variatie in kleur en patroon. Elke tegel is anders wat een sfeervol effect geeft en wat de tegel een aanwinst maakt voor de woning. De tegel is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Elke kleur geeft weer een andere sfeer aan de ruimte.

Tot slot zien we de hexagon tegels erg veel. Een hexagon tegel heeft een zeshoekige vorm. Door het zeshoekige design ontstaat er een mooi honingraat patroon. De tegel is net even anders en geeft een leuke en moderne twist aan jouw interieur. Hexagon tegels zijn te verkrijgen in een mozaïek formaat, maar ook in groter formaat. Elk formaat en elke kleur geeft weer zijn eigen uitstraling aan de ruimte.


Keukentegeltjes gebruiken in de badkamer

Kortom, keukentegels zijn er in vele afmetingen, verschillende soorten en in oneindig veel kleuren.  Door de diversiteit in deze tegels en mozaïekjes, worden de keukentegeltjes ook veel gebruikt in badkamers. Regelmatig kiezen mensen ervoor om een keukentegel op een gehele wand in de badkamer te verwerken als echte eyecatcher.  Een keukentegeltje geeft de ruimte net wat extra sfeer en uitstraling.


Kleur bepaald de sfeer

Keukentegels zijn te krijgen in ongeveer elke mogelijke kleur. Niets is te gek. De kleur van de tegel is heel bepalend voor de uitstraling die je wilt creëren. Wil je het rustig houden? Kies dan een kleur tegel in de kleur van de keuken. Hetzelfde geldt in een badkamer: wil je toch wat speciaals maar niet te opvallend? Zoek dan bijvoorbeeld een mozaïekje of strookje in dezelfde kleur als de overige wandtegels.

Wil jij liever iets opvallends? Ga dan voor een felle kleur, een apart tegelpatroon, of een metallic tegel.

Wil jij de keukentegel afstemmen op de rest van de ruimte? Kies dan bijvoorbeeld voor een kleur die op een andere plek terug komt in je interieur. Denk bijvoorbeeld aan een tint in het behang of een kleur op de muur.

Het verwerken van keukentegels

Verwerk jij de keukentegels zelf, of heb je het zelf niet bepaald in de vingers en besteed je het liever uit? Wij hebben een zeer ruim assortiment aan keukentegels, en deze verwerken wij met alle liefde voor de klant. We hebben oog voor detail en toveren jouw keuken binnen de kortste keren om tot dé blikvanger van jouw interieur.

Ben jij op zoek naar een echte eyecatcher in jouw keuken of badkamer? Onze experts laten jou graag zien welke mogelijkheden er allemaal zijn. Bekijk hier ons adres.