Nieuws en blogs

Tegenwoordig zijn er prachtige vloeren te verkrijgen. Van tegels tot pvc en natuurlijk… Laminaat! Laminaatvloeren zijn al jarenlang populair en dat is niet ten onrechte. Lees in deze blog meer over de voordelen van een laminaatvloer, over het onderhoud en over trends.

Een laminaatvloer
Een laminaat vloer is een met kunsthars geïmpregneerde decorlaag, op een stabiele, watervaste HDF-drager met kliksysteem. Laminaat heeft vele voordelen en is echt een begrip.

Een laminaatvloer is een ‘zwevende’ vloer. Dit betekent dat deze vloer niet verlijmd wordt op de ondervloer. Hij ligt dus los. Een laminaatvloer kan ook worden gebruikt in combinatie met vloerverwarming en -koeling.

Laminaatvloeren zijn er in diverse hout- en steendecors. Tevens zijn deze verkrijgbaar in verschillende formaten en diktes. Zeer praktisch en ook nog eens mooi qua design. Laminaat ontwikkelt zich steeds verder  en op die manier is er voor elke smaak een passende vloer te verkrijgen.

De voordelen van een laminaatvloer
De laminaatvloeren van Tegelstudio zijn uitstekend bestand tegen krassen, vallende voorwerpen en vlekken. Ze zijn slijt- en kleurvast. De houtlook decoren zijn niet van echt hout te onderscheiden; door de voelbare structuur (embossed in register), voel je zelfs de houtnerven. De voelbare nerven lopen mee in lijn met de zichtbare nerven in de houtprint. Buitengewoon mooi!

Onderhoud en waterbestendigheid
De laminaatvloeren van Tegelstudio zijn onderhoudsarm. Even stofzuigen of erover heen met de stofwissen is al voldoende om de vloer schoon te krijgen. De laminaat vloeren zijn waterbestendig en kunnen dus ook met een dweil of een natte doek worden afgenomen.

In de nieuwe collectie van ons laminaat loopt het decor door in de groeven van het laminaat. Dit geeft het laminaat een prachtig authentieke uitstraling, maar belangrijker nog: hierdoor is de vloer 100% waterbestendig. De zijkanten van de planken zijn met een waterafstotende coating beschermd en sluiten zo strak aan dat water er niet doorheen kan dringen.

Verschillende soorten laminaat
Laminaat vloeren zijn er in verschillende soorten. Zo zijn de laminaatvloeren van Tegelstudio niet alleen te verkrijgen van wit tot heel donker, maar ook in verschillende patronen.

Laminaat in rechte planken
Allereerst is het laminaat te verkrijgen in rechte planken. Laminaatvloeren die worden gelegd met een rechte plank geven een rustige uitstraling. Er zijn ook extra lange en extra brede planken om extra ruimtelijkheid te creëren.

Laminaat in visgraat
Daarnaast hebben we natuurlijk ook nog de tijdloze trend: namelijk de visgraat vloer. Visgraat is erg trendy en geeft een luxueuze uitstraling aan jouw woning.  Met een visgraatpatroon voeg je karakter en dynamiek toe aan jouw woning.

Laminaat in tegelvorm
Tot slot zijn er naast de rechte planken en visgraat vloeren ook nog laminaatvloeren in tegelvorm. Met een laminaatvloer in tegelvorm tover jij je woning om naar een stoer en industrieel geheel. Met de juiste aankleding zorg je voor een warm welkom in je huis en met vloerverwarming erbij is de warmte zowel mentaal en fysiek voelbaar.

Bezoek onze showroom
Zie jij een bepaald decor wel zitten maat twijfel je over het patroon? Of kom je er niet uit qua kleur?  Onze adviseurs staan voor je klaar en denken graag met je mee om je te helpen bij het kiezen van de juiste vloer.