Nieuws en blogs

Juli staat bij Tegelstudio in het teken van laminaat. Laminaat is geschikt voor zowel de begane grond als voor de eerste en tweede verdieping. Tevens is laminaat zeer geschikt voor appartementen. Kortom, laminaat heeft eigenlijk alleen maar voordelen. Overweeg jij ook een laminaatvloer van Tegelstudio? Lees dan snel verder!

 

Voor elke ruimte geschikt

Laminaat is te verkrijgen in verschillende klasses. De klasses gaan van laag naar hoog. Hoe hoger de klasse, hoe sterker het laminaat. Het laminaat van Tegelstudio valt allemaal in de (hoge) klasse voor intensief gebruik. Dit betekent dat ons laminaat een erg goede slijtlaag heeft. Dit maakt ons laminaat geschikt voor zowel de woonkamer als voor de eerste en tweede verdieping.


Bijzonder sterk

Het laminaat van Tegelstudio is bijzonder sterk. Daarnaast bevat het laminaat een bovenlaag die ervoor zorgt dat het laminaat bijzonder slijtvast en duurzaam is. Door de goede slijtlaag zullen er nauwelijks grove beschadigingen ontstaan. De vloer is sterk en gaat daarom jarenlang mee. Ons advies is om onder stoelen en meubels die worden verschoven viltjes te plakken zodat je vloer nóg mooier blijft!


Uitmuntend geschikt voor appartementen

Bij een laminaatvloer wordt er altijd gebruik gemaakt van een ondervloer. Met de juiste ondervloer is een laminaatvloer geluidsarm. Niet alleen voor de ruimte waar de vloer ligt, maar ook naar de onderburen toe. Hiermee voldoet een laminaatvloer aan de eisen van geluid voor een appartement.


Gemakkelijk te onderhouden

Een laminaat vloer is gemakkelijk te onderhouden door zijn beschermende toplaag. Losliggend vuil kan eenvoudig worden verwijderd met een stofzuiger of een stofwisser. De vloer kan worden afgenomen met een droge of licht bevochtigde doek met lauw water. Mors je eens een keer water? Zodra je het meteen even opneemt kan dit helemaal geen kwaad. De vloeistof dringt dan niet door in het hout. Zorg er wel voor dat zichtbare vlekken, vloeistoffen of geknoeide etensresten niet blijven liggen. Wanneer deze te lang op de vloer liggen, met name wanneer de zon erop schijnt, kunnen deze vlekken in de vloer trekken.

Om zo lang mogelijk van je vloer te genieten is het tevens belangrijk om altijd te zorgen voor een goede schoonloopzone bij de buitendeuren. Een goede droogloopmat dient minstens 1.5m te zijn. Hierdoor komt het meeste vocht, vuil en zand niet op je vloer terecht. Daarnaast is het belangrijk om voor een juist schoonmaakmiddel te kiezen. Het gebruik van polish, was, oppervlakte herstellers, zachte zeep, schuurpoeder, vloeibaar schuurmiddel e.d. kunnen de toplaag beschadigen of zorgen voor glansverschillen. Een laminaat vloer hoeft niet geschuurd, geboend of geolied te worden.

Het onderhouden van je laminaatvloer op bovenstaande manier, volstaat om je vloer jaren in perfecte staat te houden.


Eenvoudig en snel te plaatsen

Een laminaat vloer is eenvoudig te installeren. Door het handige kliksysteem passen de planken allemaal als een puzzel in elkaar. Er is geen lijm, gestabiliseerd zand o.i.d. nodig om een egale en stabiele vloer te leggen. Met een minimum aan handigheid leg jij dus zelf probleemloos een volledige nieuwe vloer in je huis! Indien gewenst, plaatsen wij natuurlijk ook laminaatvloeren.


Mooie, levensechte designs

Laminaat bestaat al lang, en dat is te zien aan de prachtige designs. Er zit zoveel detail in laminaat, dat het niet te onderscheiden is van een houten vloer. Zelfs het reliëf van echt hout, noesten, barsten en scheurtjes zijn perfect nagebootst. Laminaat is te verkrijgen in verschillende stijlen, tinten en formaten. Ons laminaat is dus in ieder interieur in te passen. Tot slot hebben wij laminaat in verschillende prijsklassen. Kortom, voor ieder wat wils.

Ben jij nieuwgierig geworden naar ons assortiment laminaat? Wij laten jou graag zien welk laminaat wij verkopen. Kom daarom gerust eens langs in onze showroom!