Nieuws en blogs

Het verbouwen van een bestaand huis of het inrichten van een nieuw huis kost tijd, véél tijd. Door het afstruinen van vele winkels zie je aan het einde door de bomen het bos niet meer… Herkenbaar? Daarom biedt Tegelstudio een ruim assortiment aan vloeren zodat jij voor alle vloeren in je woning in één winkel kunt slagen. Benieuwd naar wat Tegelstudio biedt op het gebied van PVC? Lees dan snel verder!

Alle vloeren onder één dak!  

Tegelstudio weet hoe stressvol het is om alles rondom een verbouwing of een nieuwe woning op tijd geregeld te krijgen. Vaak struin je van de ene winkel naar de andere winkel en weet je niet meer wat je waar hebt gezien. Om daar op in te spelen heeft Tegelstudio ervoor gekozen om zijn assortiment flink uit te breiden. Zo kun je niet alleen bij ons terecht voor wand- en vloertegels, maar ook voor sanitair, complete badkamers, laminaat en PVC. In deze blog gaan wij in op ons assortiment in PVC vloeren.


Click PVC vs. Lijm PVC

Er zijn twee soorten PVC, namelijk de click- en de lijmvariant. De verlijmde variant is zeer dun, de click variant is dikker en bestaat uit verschillende lagen. Is er sprake van vloerverwarming? Dan kom je al snel uit in de verlijmde variant omdat deze minder dik is en daardoor beter de warmte van de vloerverwarming door laat naar de ruimte erboven.

Heb je geen vloerverwarming? Dan kun je gerust kiezen voor een click variant. Als je een beetje handig bent is een click PVC goed te leggen. Dit scheelt weer kosten voor arbeid en ziet er net zo mooi uit! Werk het netjes af met bijpassende plinten en ta-daaaa; er ligt een prachtige vloer!


 

 

 

 

 

 

 


Click PVC

De klikverbinding van een click-PVC is eigenlijk hetzelfde als de klikverbinding die we al kennen van laminaat. Als je dus een beetje handig bent, is deze goed zelf te leggen. Het voordeel van een click PVC vloer is dat je vaak alleen een ondervloertje nodig hebt en dat de vloer in de meeste gevallen (indien er sprake is van een vlakke ondervloer) niet geëgaliseerd hoeft te worden.

Tegelstudio heeft in de click varianten verschillende mogelijkheden. Zo zijn er houten planken in korte én lange lengtes te verkrijgen. Ook hebben wij PVC tegels in verschillende formaten én hebben wij sinds een paar maanden click PVC in visgraatmotief in ons assortiment. Normaal gesproken ligt de arbeid van het leggen van een visgraat vloer hoger dan van rechte planken, maar voor de handige Harries onder ons is nu dus ook een PVC visgraat gemakkelijk zelf te leggen door zijn klikverbinding.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lijm PVC

Naast de click PVC hebben we de verlijmde PVC. Deze variant wordt dus in de meeste gevallen gebruikt indien er sprake is van vloerverwarming. Óf omdat mensen geen klik geluid willen en hun vloer vast verlijmd willen hebben liggen. Indien er wordt gekozen voor een lijm variant, dan dient de ondervloer ten alle tijden te worden geëgaliseerd. Een verlijmde PVC is erg dun waardoor je elk hobbeltje of bobbeltje terugziet. Een verlijmde PVC dient dan ook door een professional plaats te vinden.

Ook voor de lijmvariant geldt dat wij een uitgebreid assortiment hebben. Zo zijn er houten planken in korte én lange lengtes te verkrijgen. Ook hebben wij PVC tegels in verschillende formaten én hebben wij mooie visgraat vloeren in verschillende kleuren.

Traprenovaties met PVC

Hoe mooi is het wanneer de vloer en de trap in elkaar overlopen met hetzelfde materiaal? Door de trap met hetzelfde PVC te bekleden zorg je voor eenheid in een woning. En eenheid zorgt weer voor rust. Dat is wat mensen graag zien. En daarom verzorgen we bij Tegelstudio ook traprenovaties. Zo hoef jij niet naar een andere winkel voor de bekleding van je trap. Handig toch?

Daarnaast wordt er tegenwoordig gekozen voor een combinatie van houten PVC planken op de vloer, en betonlook PVC tegels op de trap. Dit zorgt voor een moderne en industriële uitstraling. Gaaf toch?!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij Tegelstudio zoek jij alle vloeren voor je woning uit onder één dak

Het leggen van een tegelvloer, een PVC vloer, een laminaat vloer en het voorzien van trappen met PVC; Tegelstudio doet het allemaal! Alle vloeren voor je woning zijn uit te zoeken in een winkel; Tegelstudio. En jij hoeft geen stress te hebben, want wij regelen alles van A tot Z, en dat allemaal met slechts één contact persoon zodat er geen onduidelijkheden ontstaan.

Ga jij je huis verbouwen of heb je net een nieuwe woning gekocht? En wil jij je woning voorzien van nieuwe vloeren en trappen? Kom dan gerust een kijkje nemen in onze showroom. Onze medewerkers helpen jou graag om vloeren en stijlen te combineren. Tot snel!