Nieuws en blogs

Tegelstudio slaat regelmatig de handen ineen met andere partijen om zo bij te dragen aan tegelwerkzaamheden bij grote projecten. Zo is Tegelstudio de afgelopen maanden bezig geweest met project ‘het Erf’ in Almere.

Barnyard living 

Barnyard living realiseert in Almere 16 grote villa’s. Dit project wordt ‘het Erf’ genoemd. Het project is gebaseerd op het barn concept. PSVA verzorgt het projectmanagement  en het bouwmanagement. Het project wordt zonder een vaste aannemer gerealiseerd. In samenwerking met de opdrachtgever en de leveranciers worden er uitvoerende partijen geselecteerd.

Het Barn concept

De villa’s die worden gebouwd zijn van oorsprong schuren, omgebouwd tot huizen. Het uiterlijk van de villa’s is te omschrijven als Amerikaanse barn (hooischuur). De villa’s hebben een enorm volume en erg veel vierkante meters. Het totale project beslaat 4.2 hectare. De grootte van de kavels loopt van 2000 tot bijna 3500 m2.

Het Erf heeft 26 weken de tijd gekregen om gebouwd te worden. Dit is een korte periode. Met een strakke planning en een goed samenwerkend team is deze uitdaging aangegaan.

Tegelstudio vs. Het Erf

Tegelstudio heeft het voorrecht gehad om aan dit prachtige nieuwbouw project te mogen bijdragen. Om ervoor te zorgen dat ook Tegelstudio aan de strakke planning zou voldoen, hebben wij het project nauwlettend gevolgd. Om alle werkzaamheden goed op elkaar af te stemmen en in elkaar over te laten lopen vonden er regelmatig gesprekken plaats met de verschillende partijen. Ook zijn alle partijen regelmatig bijeengekomen voor overleg en om de voortgang in de gaten te houden en waar nodig bij te stellen.

In één van de villa’s mochten wij een betonlook tegelvloer combineren met een parket vloer van een andere partij. Het heeft precisie werk gevraagd om alles exact op dezelfde hoogte te krijgen, maar het resultaat is echt verbluffend geworden:

Resultaat project 1:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De warme uitstraling van hout gecombineerd met het industriële van beton is prachtig. Strak, maar toch warm! Passend bij een industrieel, landelijk of Scandinavisch interieur.

Naast het betegelen van de begane grond, mochten wij ook twee badkamers voorzien van tegels. Op de vloer liggen dezelfde betonlook tegels als op de begane grond. De wanden zijn voorzien van een prachtig mozaïek. De overige wanden zijn afgewerkt met betonstuc. Ook hier is de combinatie gemaakt tussen het industriële van beton, gecombineerd met de warme uitstraling van het mozaïek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Resultaat project 2:

Naast dit project, mocht Tegelstudio in nieuwbouwproject ‘Het Erf’, ook zijn tegelwerk verrichten in een tweede villa. Hier hebben wij de begane grond mogen voorzien van een betonlook tegel in grootformaat. Er is gebruik gemaakt van een afmeting van 1.20 bij 1.20. Een ideaal formaat voor een groot oppervlakte. Het zorgt voor rust en ruimtelijkheid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij vonden het erg leuk om bij te kunnen dragen aan project ‘Het Erf’ in Almere. We zijn trots op het prachtige eindresultaat. Bekijk hieronder nog het filmpje om te zien hoe ‘Het Erf’ eruit ziet.

 

 

________________________________________________________________


Naast het project in Almere, mochten wij ook de Tegels leveren aan Kapsalon AT HaarStyle in Nijkerkerveen. Anja is de afgelopen weken druk bezig geweest om haar kapsalon om te toveren tot een prachtig eindresultaat. Wij zijn er zeer trots op dat onze tegels bij hebben mogen dragen aan dit eindresultaat. Als jullie de foto’s zien begrijpen jullie wel waarom 😉 :


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

________________________________________________________________

 

Wil jij nu ook zo’n prachtige tegelvloer in huis? Ons team adviseert jou graag bij wat past in jouw interieur. Kijk nog even rond op de site, of kom een keer gezellig langs in onze showroom voor inspiratie!