Nieuws en blogs

Onze tegelzetter aan het woord!

 

Wij mogen dag in dag uit prachtige tegelvloeren en badkamers bij onze klanten realiseren. In dit blog laten we onze tegelzetter Sander aan het woord. Want wat maakt dit werk nou zo leuk? Lees verder om dit van hem zelf te horen.

 

  1. Hoelang ben je al werkzaam als Tegelzetter?

Mijn naam is Sander. Ik ben al 19 jaar werkzaam als tegelzetter. Ik werk nu 3,5 jaar bij Tegelstudio. Tegelstudio is een fijne werkplek waar ik de kans krijg om lekker mijn ding te doen in wat ik leuk vind.

  1. Hoeveel badkamers maak je gemiddeld per maand?

Op dit moment maken we heel veel badkamers bij Tegelstudio. We maken gemiddeld twee badkamers per maand, helemaal naar wens van de klant.

  1. Hoelang ben je gemiddeld bezig met het maken van een badkamer?

Gemiddeld zijn we 2 weken met een badkamer bezig. De ene keer is dat wat langer en de andere keer iets korter. Dat is een beetje afhankelijk van de wensen van de klant. Soms hoeft er alleen te worden getegeld en soms krijgt een badkamer een compleet nieuwe indeling.

Hierna zie je wat foto’s van een badkamer die we laatste gemaakt hebben. Dit is een voorbeeld van een badkamer waarbij we langer bezig waren omdat we een nieuwe muur hebben geplaats, leidingen hebben verlegd, een verlaagd plafond hebben gemaakt etc.

 

  1. Jullie verzorgen complete badkamers, hoe ziet zo’n traject eruit?

We beginnen met het afplakken van de ruimtes om de badkamer heen voor bescherming. Daarna worden alle benodigde spullen voor de badkamer geleverd. De oude badkamer wordt gedemonteerd. De ruimte word helemaal leeggemaakt en alles wordt afgevoerd naar de container. Wanneer de oude badkamer leeg is, overleggen we een laatste keer met de klant waar alles moet komen en hoe we het aanpakken. Indien nodig worden oude muurtjes gesloopt en het leidingwerk wordt aangepast indien nodig. Wanneer de basis klaar is gaan we beginnen met de heropbouw van de badkamer; muurtjes worden opgebouwd, nissen worden geplaatst en er komt een mooi verlaagd plafond in met spotjes. Alle elektra wordt aangelegd zoals gewenst en dan is het tijd voor het tegelwerk. Om te kunnen beginnen met tegelen worden de wanden en vloeren voorgestreken. Ook word er kindband geplaatst om ervoor te zorgen dat de badkamer waterdicht te maken. Als al het voorwerk is gedaan is het dan echt tijd om te beginnen met het betegelen. Wanneer de tegels op de muur zitten gaan we aan de slag met het invoegen van de tegels en het afkitten van de randen. Wanneer ook het plafond is gestuced, is het tijd voor het afmonteren van de badkamer; al het sanitair wordt netjes opgehangen. Het eindresultaat is een prachtige nieuwe badkamer naar wens van de klant.

Hierna zie je wat foto’s van hoe zo’n badkamer zich langzaam opbouwt:

 

  1. Wat vind je het leukste aan het maken van een badkamer?

Het leukst aan het maken van een badkamer is het meten en passend maken van alles tegels en sanitair met een mooi resultaat tot gevolg. Het is leuk om de blije reactie van de klant te zien wanneer het eindresultaat klaar is. Ik ga graag de uitdaging aan om iets moois te maken.

  1. Heb je nog tips/adviezen voor de klant?

Kom eens gezellig langs in de showroom van Tegelstudio. Samen kijken we naar wat mogelijk is om jullie droombadkamer, toilet ,tegelvloer, pvc- of laminaatvloer te realiseren. Wie weet tot binnenkort bij jou thuis!