Nieuws en blogsTraprenovatie

Je bent druk bezig met het verbouwen van je huis; een nieuwe badkamer, een nieuwe keuken, nieuwe vloeren… Maar ook voor de bekleding van de trap moet je nog wat bedenken; wordt het vloerbedekking? Ga je de trap netjes schilderen? Of ga je voor een chique uitstraling: een prachtige strakke trap bekleed met pvc of laminaat? Voor een trap bekleed met pvc of laminaat ben jij bij Tegelstudio aan het juiste adres! Lees snel verder voor meer informatie.


Een trap bekleden met pvc of laminaat

Pvc en laminaat zijn populaire materialen om trappen mee te bekleden. Dat komt omdat het materiaal praktisch is, een prachtige strakke uitstraling heeft en vaak willen mensen de vloer in dezelfde kleur door laten lopen met de vloer. Kies jij voor dezelfde vloer op de begane grond of op de eerste verdieping? Dan kan dat dus! Kies jij liever voor een mooi contrast? Dat is natuurlijk ook mogelijk.

Bij Tegelstudio hebben wij een ruim aanbod aan pvc. Ons pvc is van de beste kwaliteit en te verkrijgen in verschillende kleuren en stijlen: van donker tot licht en van rustig tot robuust. Kies jij liever voor een houtlook pvc, of ga je voor een betonlook uitstraling? Bij Tegelstudio hebben we het allemaal. Ons pvc is zowel in de lijm- als in de clickvariant te verkrijgen.

Verder hebben wij prachtige laminaatvloeren in ons assortiment. Ook deze variëren van kleur en stijl; van licht tot donker en van rustig tot robuust. Onze laminaatvloeren zijn net als het pvc ook te verkrijgen in betonlook.

Maar wat zijn nou precies de voordelen van pvc op de trap en wat zijn de voordelen van laminaat? Hieronder zullen wij de belangrijkste verschillen toelichten.


Trapbekleding pvc

Pvc is een mooi product om een trap mee te bekleden. Pvc wordt op de trap verlijmd waarmee een zeer strak resultaat ontstaat.

Het pvc in ons assortiment heeft een slijtlaag van 0.55mm en behoort daarmee tot de kwalitatief zeer goede pvc vloeren. Naast een Europees certificaat zijn onze pvc vloeren slijtvast en recyclebaar en daarmee een zeer duurzame keuze. Het pvc is geluiddempend verkrijgbaar in vele stijlen en kleuren. Pvc is vochtbestendig en onderhoudsarm. Super praktisch dus!

Bij het bekleden van een trap met pvc worden de trede, het stootbord en de trapneus bekleed. De trapneus word afgewerkt met een trapneusprofiel waar weer een strookje pvc ingeschoven word. De zijkanten (de wangen) van de trap worden niet bekleed.  Deze zijkanten dienen dus door de klant geschilderd te worden of op een andere manier worden afgewerkt.

Trapbekleding laminaat

Ook laminaat is een mooi product om te verwerken op een trap. Laminaat is een zwevende vloer, maar wordt in geval van trapbekleding wel verlijmd. Wanneer het ‘los’ ligt, blijft het namelijk niet goed zitten.

Onze laminaatvloeren kenmerken zich door prachtige designs in hout- en steendecors. Op deze manier is er voor ieder interieur een mooi passend design te verkrijgen. Laminaat is onderhoudsvrij en dus erg praktisch. Daarnaast is het laminaat waterbestendig.

Laminaat heeft een dikte van 6.5 mm. Daarmee is het product dikker dan de verlijmde pvc vloer. Voor het bekleden van een trap met laminaat worden om die reden andere trapneusprofielen gebruikt.

Ook voor het bekleden van de trap met laminaat geldt dat de trede, het stootbord en de trapneus worden bekleed met laminaat. De trapneus word afgewerkt met een trapneusprofiel waar weer een strookje laminaat ingeschoven word. De zijkanten (de wangen) van de trap worden niet bekleed.  Deze zijkanten dienen dus door de klant geschilderd te worden of op een andere manier worden afgewerkt.

De verschillen

Eigenlijk zijn de verschillen tussen het bekleden van een trap met pvc of laminaat nihil. Beide soorten vloeren worden namelijk verlijmd op de trap. Pvc is wat dunner dan laminaat, maar in het uiteindelijke resultaat is dit verschil eigenlijk niet te zien.

De toplaag van een pvc vloer is over het algemeen iets matter dan een laminaat vloer. Hierdoor zal een trap bekleed met pvc nèt iets stroever zijn dan een trap bekleed met laminaat.

Laminaat heeft als grootste voordeel dat het wat goedkoper is dan pvc. Dit maakt het bekleden van een trap met laminaat wat goedkoper. Het is belangrijk te weten dat laminaat kwalitatief niet onder doet aan pvc.

Een traprenovatie met pvc of laminaat is zeer duurzaam. Zo kan de klant weer jaren vooruit met zijn trap.

Het resultaat

Bekijk hieronder een aantal voorbeelden van trappen welke wij hebben bekleed met laminaat of pvc.