Nieuws en blogs

Welke vloer past bij jouw leefstijl?

 

Het is besloten: je gaat over tot aanschaf van een nieuwe vloer. Misschien vanwege het kopen van een nieuw huis, of simpelweg omdat de oude vloer aan vervanging toe is. Er komt best veel kijken bij het uitzoeken van een nieuwe vloer. De vloer moet aansluiten aan het interieur, de vloer moet voldoen aan je wensen, de vloer moet passen bij je leefstijl en last but not least: de vloer moet binnen het budget passen! Ben jij benieuwd welke vloer het beste past in jouw situatie? Lees dan snel verder!

 

Stel jezelf een aantal vragen

Hoe lang wil je dat de vloer meegaat? Wil je vloerverwarming? Welke kleur moet de vloer zijn? Welk legpatroon vind je het mooist? Wat is de ondergrond waar de vloer op moet komen? Het antwoord op deze vragen bepaalt al deels voor welke vloer je het beste kunt kiezen. Lukt het je niet om deze vragen vooraf te beantwoorden? Loop dan eens vrijblijvend binnen in onze showroom. Onze verkoopadviseurs laten jou graag de verschillen zien.

 

Oriënteer je op wat je mooi vind op het internet

Struin het internet eens af naar afbeeldingen. Het internet staat bomvol inspiratie als het gaat om vloeren en woonstijlen. Er wordt dan al heel snel duidelijk wat je interesse wekt en wat je interesse vooral niet wekt. Langzaam zul je merken dat je in een bepaalde richting gaat waar je voorkeur ligt. Als je na het oriënteren op internet een showroom bezoekt, dan zul je ook daar merken dat je veel dingen mooi vind, maar dat er ook meteen heel veel afvalt.

Na een eerste bezoek aan de showroom heb je vaak veel nieuwe ideeën opgedaan welke weer nieuwe vragen en ideeën oproepen. Bezoek de showroom ook zeker een tweede of een derde keer. Zo weet je zeker dat je alles hebt gezien en de juiste keuze overweegt.

 

De verschillende vloeren van Tegelstudio

Wij verkopen drie verschillende soorten vloeren: een tegelvloer, ene pvc vloer en een laminaatvloer. Maar wat zijn nou de verschillen? Wat zijn de voor- en nadelen en hoe bepaald je nou welke vloer het beste past bij jouw leefstijl? Lees hieronder de eigenschappen van de verschillende vloeren en bedenk welke vloer het meet geschikt is in jouw situatie.

 

Een tegelvloer

Een tegelvloer is een uitstekende keuze voor een gezin met kinderen en/of huisdieren. Tegels krassen namelijk niet en zijn onderhoudsvrij! Dus scheurt jouw zoon met auto’s over de tegelvloer? Geen probleem, dit kan helemaal geen kwaad. Een tegelvloer gaat wel 30 jaar mee. Je maakt de vloer schoon door simpelweg stof te zuigen en te dweilen. En vloerverwarming? De beste keuze in combinatie met tegels!

Alle voordelen van tegels op een rij:

 • Tegels zijn duurzaam
 • Tegels zijn makkelijk in onderhoud
 • Tegels zijn kras- en slijtvast
 • Tegels zijn waterbestendig
 • Tegels zijn ideaal in combinatie met vloerverwarming
 • Tegels zijn er in vele afmetingen en designs
 • Tegels zijn voor vele toepassingen geschikt (vloeren, badkamers, sierwanden, terras etc.)

De nadelen van een tegelvloer? Die zijn er vrijwel niet. Het enige nadeel wat genoemd kan worden is dat een tegelvloer wat duurder is in aanschaf, maar als je dat terugrekend naar hoelang een tegelvloer mee moet kunnen gaan, dan valt dat alles mee. Heb jij een houten ondervloer? Dan kan er geen tegelvloer gelegd worden. In een houten ondervloer zit namelijk beweging en dan kunnen de voegen uit de vloer springen. Dat zou toch zonde zijn van zo’n prachtige nieuwe tegelvloer. Wil je toch tegels? Dan zal er eerst een nieuwe ondervloer gerealiseerd moeten worden.

 

Een pvc vloer

Ga jij toch liever voor een pvc vloer? Ook dat is een goede keuze! Pvc is namelijk te verkrijgen in prachtige designs, recht of in visgraat, maar ook als pvc tegels. De ruime keuze zorgt ervoor dat er vloeren zijn passend bij iedere woonstijl. Heb jij een paar grote honden in huis lopen? Dan is de vloer wat minder geschikt. De nagels van een hond kunnen krassen achter laten in de toplaag van de pvc vloer.

Een pvc vloer ligt qua prijs iets lager dan een tegelvloer, maar gaat daarentegen ook maar gemiddeld 15 jaar mee.

Pvc vloeren zijn te verkrijgen in twee varianten: lijm en click. Een verlijmde pvc vloer is een vaste vloer. Een click pvc is een zwevende vloer. Onze pvc vloeren voldoen aan de 10db geluidsnorm, wat het pvc tevens geschikt maakt voor in appartementen.
Wil jij vloerverwarming? Dan is een verlijmde pvc vloer het meest geschikt. Een verlijmde pvc vloer geleid de warmte goed. Een click pvc vloer bestaat uit meerder lagen waardoor de warmte er wat minder goed doorheen komt.

Een verlijmde pvc vloer is wat goedkoper in aanschaf dan een click pvc, echter deze moet door professionals worden gelegd. Hier komen nog egalisatiekosten en arbeidskosten voor het leggen overheen. Een clik pvc is iets duurde qua aanschaf, maar als je een beetje handig bent is deze vloer prima zelf te leggen. Hiermee zijn dus makkelijk kosten te besparen. Tevens is de vloer nog mee te nemen naar een eventueel volgend huis. Voor een verlijmde pvc vloer geldt dat niet.

 • Een pvc vloer is eenvoudig in onderhoud.
 • Een verlijmde pvc vloer is uitmuntend geschikt voor vloerverwarming.
 • Een pvc vloer voelt zacht aan.
 • Een pvc vloer neemt de omgevingstemperatuur aan.
 • Een click pvc vloer is geschikt voor appartementen met een 10db normering.
 • Ons pvc is verkrijgbaar in vele designs en afmetingen.

Een laminaatvloer

Laminaatvloeren bestaan al een eeuwigheid, en dat is niet voor niets! Laminaat is zo ver ontwikkelt dat details geweldig zijn: de houtnerven in de planken zijn zeer realistisch. Laminaat is te verkrijgen in verschillende designs en lengtes/breedtes. Tegenwoordig is het laminaat zelfs in een visgraat motief te verkrijgen, waardoor er relatief goedkoop een prachtige luxueuze vloer te realiseren is. Het grootste voordeel van laminaat: de prijs! Laminaatvloeren hebben mooie prijzen met een prachtig resultaat tot gevolg. Een ander voordeel: ook deze vloer is weer mee te nemen naar een volgend huis. Ben jij een beetje handig? Dan leg je de vloer gemakkelijk zelf. Win-win dus!

Wil jij vloerverwarming? Dan is het toch beter om te kiezen voor een tegelvloer of een verlijmde pvc vloer. Deze vloeren geleiden de warmte van een vloerverwarming uitstekend. Omdat laminaat uit meerdere lagen bestaat komt de warmte van een vloerverwarming hier minder goed doorheen.

De voordelen van laminaat op een rij:

 • Een laminaatvloer is van hoge kwaliteit.
 • Een laminaatvloer is eenvoudig in onderhoud.
 • Onze laminaatvloeren zijn nauwelijks van echt hout te onderscheiden.
 • Ons laminaat is verkrijgbaar in vele designs en afmetingen.
 • Door de verschillende designs is er voor iedere woonstijl een passende vloer te vinden.
 • Ons laminaat is eenvoudig zelf te leggen. Uiteraard wil Tegelstudio de vloer ook met alle liefde leggen.

Wij maken vrijblijvend een offerte voor je!

Denk je dat je na het lezen van deze blog heb kunnen bepalen welk type vloer het beste past bij jouw leefstijl? Kom dan eens langs in onze showroom om vrijblijvend een offerte op te laten maken. Wie weet ligt er binnenkort al een mooie nieuwe vloer van Tegelstudio bij jou in huis.